(48)

Ett blodigt verk

lydbog & e-bog


Nominerad till Bookerpriset.

'FÀngslande, gÀckande, mörk och intelligent.' - Times

1869 skedde ett kallblodigt trippelmord i de skotska höglÀnderna. Mördaren, en 17-Ärig pojke, skrev ner sin historia som hÀr varvas med vittnesmÄl, polisförhör, frenologisk rapport m.m.

En författare som slÀktforskar upptÀcker ett blodigt drama. Vid sidan av domstolsprotokoll, vittnesmÄl och polisens utredningar finner han dessutom nÄgot helt unikt: en dagbok skriven av den anklagade sjÀlv under sin tid i fÀngelse.

Ett blodigt verk Àr en psykologisk thriller som utger sig för att vara en sann berÀttelse. Huvudpersonen, Roderick Macrae, Àr en ung torparson. Han Àr född utan framtidsutsikter, men med ett intellekt som skiljer honom frÄn de andra byborna i det lilla kustsamhÀllet i de skotska höglÀnderna. Men det Àr annat som ocksÄ gör att han inte tycks passa in. Bybornas Äsikter om honom gÄr isÀr. Det enda alla vet sÀkert Àr att han pÄ ett mycket brutalt sÀtt berövade tre mÀnniskor livet. FrÄgan Àr varför? och kommer han att avrÀttas?

Graeme Macrae Burnet föddes 1967 i Kilmanrock, Skottland och har studerat litteratur vid Glasgow University. Han har arbetat som lÀrare och inom media. Ett blodigt verk Àr hans andra bok och den nominerades till det prestigefyllda Man Booker Prize.


FortĂŠller: Niklas Falk
Varighed: