(2)

Grannskapskontoret

lydbog & e-bog


Utmed en liten skogssjö löper en landsvÀg. Intill vÀgen ligger en oansenlig by. En gÄng sÀte för en blomstrande möbelindustri med bÄde tÄgstation och kaffeflickor, idag bortglömd och slumrande. Men kanske inte sÄ lÀnge till. Vad vÄr lilla by inte vet Àr att stora förÀndringar Àr i antÄgande. En karaktÀr som byn vagt kÀnner sedan tidigare har ÄtervÀnt.

Följ med Alex - en frÄnskild pappa med ett kontorsjobb i Huvudstan - pÄ sitt livs resa som tar sin utgÄngspunkt i tanken: har inte livet mer att erbjuda? Dog mina drömmar nÄgonstans mellan 9-5 i lysrörsbelysningens sken? TÀnk om dÀr finns nÄgot annat bortom betong och pendeltÄg?

"Grannskapskontoret" leker med tanken om vad som skulle hÀnda om man slÀppte ner ett co-working space i en landsortsby prÀglad av avfolkning och nedlagda fabriker. Det blir ett möte med gamla minnen, vÀnner och kÀrlekar samt mellan stad och landsbygd. En feelgoodroman om det stora i det lilla.

Vikevi Rosengren Àr tvÄ lantisar som numera bor i storstan. Deras dröm om ett annat liv lite nÀrmare naturen var startskottet för denna bok. I dagslÀget arbetar Jana som Private Banker och Calle som docent vid Lunds universitet. Han Àr en av de ledande forskarna i landet just pÄ frÄgor om distansarbete och kontorsdesign och Àr en flitigt anlitad förelÀsare pÄ bokens övergripande tema.