(0)

Hyvien ihmisten talo

lydbog & e-bog


Miten sujuu yhteisöelÀmÀ aikuisilta?

Kun liki kuusikymppinen Mervi saa perinnön ja nÀkee parhaat pÀivÀnsÀ nÀhneen kunnanlÀÀkÀrintalon myynti-ilmoituksen, hÀn pÀÀttÀÀ toteuttaa vanhan haaveensa. Mervi ostaa talon ja kerÀÀ nuoruutensa kommuunin ihmiset yhteen.

Mervi, kahteen kertaan eronnut ydinperhe-epÀonnistuja, pÀÀttÀÀ kerrankin onnistua. HÀn on menettÀnyt hyvÀn yhteyden niin aikuisiin lapsiinsa kuin uskonlahkoon liittyneeseen siskoonsa, joten on aika ottaa revanssi ja perustaa uusi aikuisperhe seitsemÀn vanhan ystÀvÀn kanssa.

Mutta miten sovittaa yhteen repeilevÀ alkoholismi, bakteerikammo, jÀrjestelmÀllisyys, työt, elÀkkeet ja nuorimman asukkaan hippeily? Miten ylipÀÀtÀÀn jatketaan yhdessÀ elÀmÀÀ siitÀ, mihin aikoinaan jÀÀtiin?

Niina Hakalahden Tohtorila-sarjan ensimmÀisessÀ osassa keskitytÀÀn Merviin ja hÀnen ystÀvÀnsÀ Tuulia-tyttÀreen, joka yllÀttÀen pÀÀtyy sijaistamaan ÀitiÀÀn yhteisöön. Merville maailmanparantamisen lahja ja vankkumaton usko hyvyyteen tuottavat pÀÀnvaivaa, mutta onneksi elÀmÀÀn löytyy uudenlaista hehkua yli seitsemÀnkymppisen Martin muodossa. Tuulialla on puolestaan paljon ideoita, mutta niiden toteutus aiheuttaa ongelmia. HÀn jÀrkyttÀÀkin yhteisöelÀmÀn rakenteita monella tavalla.

Riemukkaassa ja lÀmminhenkisessÀ yhteisösarjassa etsitÀÀn niin itseÀ, nuoruutta, perhettÀ kuin omaa roolia siinÀ. Tohtorilassa kurotutaan yli kynnysten, sukupolvierojen ja ennen kaikkea yli oman ja toistenkin mukavuusalueen.

Niina Hakalahti (s.1966) on kirjoittanut toistakymmentÀ romaania, runo- ja lastenkirjoja sekÀ kirjoitusoppaita. Kirjailijan työn ohella hÀn on opettanut luovaa kirjoittamista sekÀ tehnyt muita kirjallisuusalan töitÀ.