(290)

Keikka

lydbog


SeitsemÀn kovan tason ammattisotilasta on kyllÀstynyt maansa puolustuskyvyn alasajoon ja verorahojen valumiseen Kreikkaan. He pÀÀttÀvÀt lÀhteÀ uppoavasta Suomesta uuteen elÀmÀÀn ja laittaa oman elÀkekassansa kerralla kuntoon tekemÀllÀ Suomen rikoshistorian suurimman ryöstön. Uhriksi valikoituu venÀlÀinen oligarkki.

Thaimaasta vuorotteluvapaalta töihin palannut rikospoliisi Mikko Vuori saa puhelinsoiton, joka vie hÀnet Inkoon metsiin, tarkkaan vartioidun huvilan tuntumaan. Tilanteen kÀrjistyessÀ hÀnestÀ tulee tahdoton pelinappula hengenvaaralliseen suurvaltapolitiikkaan, jossa kaikki ei ole sitÀ miltÀ nÀyttÀÀ.

Keikka on Suomen ja VenÀjÀn vÀleihin pureutuva toimintatrilleri, jonka maalaamat uhkakuvat saavat lukijan hÀtkÀhtÀmÀÀn. Tero Sompin pitkÀ työkokemus puolustusvoimista ja turvallisuusalalta on siivittÀnyt juonenkÀÀnteitÀ ja vahvaa taustoittamista jo kymmenen jÀnnitysromaanin verran.

Rikospoliisi ja tunnollinen isÀ Mikko Vuori ratkoo rikoksia Helsingin poliisin vÀkivaltarikosyksikössÀ. Dekkarikonkari Tero Sompin asiantuntevasti taustoitettu kerronta koukuttaa, ja ajankohtaiset rikosjuonet ja pÀÀhenkilöiden elÀmÀ puhuttelevat lukijaa.

Tero Somppi on suomalainen kirjailija, jolta on ilmestynyt useita jÀnnitysromaaneja. Somppi on työskennellyt pitkÀÀn turvallisuustehtÀvissÀ.


FortĂŠller: Panu Vauhkonen
Varighed: