(780)

Korppikuningas: Ruth Galloway 5

lydbog & e-bog


Ruth Galloway tutkii murhaa noitien ja tarukuninkaiden mailla.

Lukijoiden rakastama arkeologi Ruth Galloway on tÀÀllÀ taas! Elly Griffithsin dekkarisarjan viides osa vie lukijan sekÀ muinaistarujen jÀljille ettÀ Blackpoolin huvipuistokaupunkiin.

Suru-uutinen opiskelukaverin kuolemasta tulipalossa jÀrkyttÀÀ Ruth Gallowayta: eikö Dan Golding ollutkin lahjakkain heidÀn piiristÀÀn? Miten Dan oli pÀÀtynyt pieneen yliopistoon Pohjois-Englantiin, ja miten kauhea tapa kuolla! Asiat nÀyttÀytyvÀt toisessa valossa, kun posti tuo kirjeen Danilta, juuri ennen tulipaloa lÀhetetyn. HÀn kertoo tehneensÀ valtavan arkeologisen löydön ja pyytÀÀ Ruthilta apua. Oliko kuolema sittenkÀÀn onnettomuus? Ruth pÀÀttÀÀ tutkia Danin kuolemaa tarkemmin ja matkustaa vieraalle maaperÀlle, Blackpoolin huvipuistokaupunkiin. PerillÀ Ruthille selviÀÀ. ettÀ Danin löytö on saattanut kiinnostaa yllÀttÀvÀn vaarallisia piirejÀ. Oma vaaransa on siinÀkin, ettÀ huvipuistohumun lisÀksi Blackpool on myös komisario Harry Nelsonin kotikaupunki. "Mieleenpainuva, henkeÀsalpaava kilpa aikaa vastaan [ ] Huikean elokuvallinen loppujakso." The Daily Telegraph

Elly Griffiths on aikamme rakastetuimpia dekkaristeja, jonka tunnelmallisissa romaaneissa seikkailee terÀvÀ arkeologi Ruth Galloway. Griffithsin dekkareissa ei mÀssÀillÀ vÀkivallalla, vaan ne ovat tÀydellisen viihdyttÀvÀ sekoitus nokkelaa sanailua, jÀnnitystÀ ja ihmissuhdesolmuja. Sarjan pÀÀhenkilö Ruth on fiksu, itsenÀinen ja huumorintajuinen nainen, jota hÀnen vastaparinsa poliisissa, Nelson, oivasti tÀydentÀÀ jÀyhÀllÀ ja suoraviivaisella tyylillÀÀn. Sarjan viehÀtys perustuu rikosten ja menneisyyden taidokkaaseen yhdistelmÀÀn, Norfolkin luontoon ja tunnelmaan, vÀrikkÀisiin sivuhenkilöihin sekÀ pÀÀhenkilöiden vÀliseen kimuranttiin kemiaan.