(16)

Kosmopoliten

lydbog & e-bog


Vad skulle du göra om du som nyutflyttad och fattig student plötsligt fick reda pÄ att ett stort arv vÀntar?

Jonas har precis lÀmnat förÀldrahemmet och lever studentliv pÄ Stockholms budgetkrogar medan han aktivt skjuter fram tankarna pÄ hur han ska hitta en meningsfull tillvaro som vuxen. En dag blir han kontaktad av en kvinna som informerar honom om ett arv som han aldrig tidigare kÀnt till. Men det finns en hake, för att fÄ tillgÄng till arvet mÄste han genomföra ett uppdrag som tar honom runt hela vÀrlden. Under nÄgra mÄnader reser Jonas till avlÀgsna platser och möter mÀnniskor som kommer att förÀndra hans syn pÄ sin framtid och de val han har möjlighet att göra.

Kommer han att lyckas med uppdragen och bli berÀttigad till det vÀntande arvet? Och hur kommer sökandet att pÄverka honom som person?

Kosmopoliten Àr en varm, spÀnnande och humoristisk berÀttelse om att bli vuxen, om lÀngtan efter frihet och om vÀrldar som möts. Den tar oss med frÄn medelklassen i Stockholm runt millennieskiftet till en internationell och vÀlbÀrgad överklass som sett en vÀrld i förÀndring i de stora krigens efterdyningar.


FortĂŠller: Lars Winclair
Varighed: