(8)

Kustobservationer

e-bog


”Att trovĂ€rdigt skildra den som lever med grĂ„ten i halsen Ă€r en stilistisk utmaning som Anna Fock hanterar vĂ€l.”

Göteborgsposten

”Kustobservationer” lever pĂ„ stĂ€mningar och detaljer. Och som den lever.Trots att den handlar om ett stillastĂ„ende liv finns inget statiskt över den. DĂ€r finns uppgivenhet, men ocksĂ„ skĂ€rpa, humor och vĂ€rme.”

SR Kulturnytt

” Det Ă€r genuint fĂ€ngslande att se staden Tallinn trĂ€da fram i helfigur, romanen Ă€r lika mycket stadens som Liis och det Ă€r en absolut förtjĂ€nst.”

Svenska Dagbladet

”Fock slarvar inte med researchen. Hon lĂ„ter sin fascination för miljöerna vĂ€gleda och gĂ„r in i dem. Hundra procent.”

Dala-Demokraten

"Anna Fock Àr en mÀstare pÄ att skriva en sorts kollektivromaner, dÀr perspektiv bryts mot varandra och olika röster möts."

Tidningen Vi

”Fock har ett slags mellanförskapsblick dĂ€r vissa av Liis observationer framstĂ„r som en blandning av autentiska och svenskskapade - men Ă€ndĂ„ trĂ€ffsĂ€kra. Hon skapar igenkĂ€nning och smĂ„leenden. ”

BorÄs Tidning

NÀr ensamheten kryper sig pÄ vandrar Liis genom staden och besöker kÀllarbarer och konstnÀrskaféer. Hon saknar sin kille Madis som flyttade ifrÄn Estlands kyla och mörker för ett annat liv i Filippinerna. Han ville ha henne med, men hon valde att stanna kvar hemma i Tallinn. Nu vet hon inte riktigt varför, men Madis gÄr inte lÀngre att fÄ tag pÄ.

Liis arbetar som hyttstÀderska pÄ SverigefÀrjan och gör korsord för dagstidningen. Men mest av allt försöker hon att inte tÀnka pÄ Madis. BarndomsvÀnnen Lisanne, som har man och barn och bor i en nybyggd lÀgenhet i förorten, vill att hon ska ge kÀrleken en ny chans pÄ Tinder. Men hur ska det gÄ till nÀr alla andra Àr lika upptagna av sina egna kÀrlekssorger?

Kustobservationer Ă€r en nutida flanörroman som utspelar sig i Tallinn och pĂ„ Östersjöns SverigebĂ„tar.