(32)

Madame Bovary

lydbog & e-bog


NÀr den alldaglige Charles Bovary lydde sin mors rÄd och gifte sig med Ànkan Héloïse Dubuc, var det med hennes pÄstÄdda förmögenhet i Ätanke. Först efterÄt stod det klart att nÄgra rikedomar inte fanns att tillgÄ i det kÀrlekslösa Àktenskapet. Men nÀr Charles en dag Äker ut till en godsÀgare för att hjÀlpa honom med ett brutet ben, trÀffar han dennes dotter Emma. Den unga kvinnan har en omÄttlig aptit för romaner och lÀngtar efter ett liv fyllt av storslagen kÀrlek, njutning och lyx. Det dröjer inte lÀnge förrÀn Charles Àr upp över öronen förÀlskad.

DÄ Charles fru plötsligt dör gifter han sÄ smÄningom om sig med den vackra Emma. Men den grÄ vardagen som fru till en lÀkarassistent Àr inte vad hon drömt om. TvÀrtom. Och i sitt sökande efter lycka, blir Emma alltmer desperat...

"Madame Bovary" Àr Gustave Flauberts bÀstsÀljande mÀsterverk frÄn 1856. Romanen har översatts och filmatiserats flera gÄnger om.

Gustave Flaubert (1821-1880) var en fransk författare frÄn Rouen. Han anses vara en av den franska realismens frÀmsta representanter. Debutromanen "Madame Bovary" orsakade stor skandal nÀr den publicerades, men blev snabbt en skönlitterÀr klassiker och beskrivs Àn idag som ett mÀsterverk. Den framhÄlls Àven av mÄnga som den kanske bÀst skrivna romanen nÄgonsin.