(188)

Menneisyyden arvoitukset

lydbog & e-bog


SyvÀllÀ VÀli-Amerikan tiheissÀ sademetsissÀ kasvillisuuden peitossa on tuhansia raunioita. Ne kertovat mayakulttuurista, joka vaikutti lÀhes 4 000 vuoden ajan nykyisen Meksikon alueella. Mayakuninkaat loivat miljoonien asukkaiden yhteiskunnan. Mayojen tiedemiehet laativat edistyksellisiÀ matemaattisia kalentereita, ja orjat rakensivat pyramideja, jotka olivat jopa suurempia kuin EgyptissÀ.

ÄkkiĂ€ mayat kuitenkin katosivat kaupungeistaan, ja mayakulttuuri painui unohduksiin. VielĂ€ nytkin 500 vuotta romahduksen jĂ€lkeen arkeologit, kirjoitusten tutkijat ja historioitsijat etsivĂ€t selitystĂ€ mayojen Ă€killiselle tuholle. VĂ€li-Amerikan kansan arvoitus on kuitenkin vain yksi monista, joita tutkijat eivĂ€t ole vielĂ€ kyenneet ratkaisemaan. Vaikka nykytiede tarjoaa koko ajan uutta tietoa, menneisyys on yhĂ€ tĂ€ynnĂ€ taruja, henkilöitĂ€ ja rakennelmia, joiden tiimoilta on osattu esittÀÀ enemmĂ€n kysymyksiĂ€ kuin antaa vastauksia.

Maailman historia vie sinut henkeĂ€salpaavalle matkalle menneisyyteen. Nauti historian suurista tapahtumista ja palaa ajassa taaksepĂ€in – takaisin toisen maailmansodan eturintamaan, viikinkien ryöstöretkiin ja jumalia palvovien egyptilĂ€isten pariin. Maailman historia tarjoaa upeita artikkeleita jĂ€nnittĂ€vistĂ€ ja dramaattisista menneisyyden tapahtumista.


FortĂŠller: Jari Aula
Varighed: