(0)

Överdos

e-bog


Kirre Oskarssons nästa fall tar en personlig vändning när hans ex-fru hittas död.

För första gången på flera år träffar Kirre sin före detta, Ingela. Mötet väcker minnen och känslor, men inget sker. Hon har just kommit ut från kåken och trots sina många år av missbruk har hon nu bestämt sig för att sluta knarka. Nästa gång de möts är Ingela död. Men när det framkommer att Ingela har dött av en heroinöverdos, en drog hon trots sina svagheter aldrig har använt, vet Kirre att hon har blivit mördad. Frågan är bara av vem?

“Överdos” den tredje boken i Jörgen Hansens spänningsfyllda serie “Brottsplats Malmö”.

Brottsplats Malmö

Brottsplats Malmö är en serie deckare skrivna av krimonologen Jörgen Hansen. Böckerna utspelar sig i ett mörkt och farligt Malmö med avstickare till Köpenhamn och präglas av våld och brottslighet. Författaren använder sina erfarenheter som kriminolog från Sveriges största fängelser.

"Jörgen Hansen har ett litterärt handlag med miljön som är beundransvärt, en kärvhet och lyskraft i skildringen som är en ren poesi. . . Kirres svåger Benny, den sublime psykopaten, är en figur med verklig resning, en galning och demon som färdas på livets väg som en bulldozer utan någon vid ratten." Ruth Halldén, Dagens Nyheter

"Överdos är dödsstöten för alla påståenden om att det inte går att skriva hårdkokta deckare på svenska. Språket i Överdos är så hårdkokt att det studsar och kryddat med lakonismer som fick mig att skrata högt. Det här är något av det roligaste man kan läsa i den svenska deckarlitteraturen." B Krister Berntsson, Folket

Jörgen Hansen, f. 1957 i Helsingborg, är en svensk författare och kriminolog. Efter studier i juridik och rättssociologi i Lund arbetade han för Riksåklagaren och Brottsförebyggande rådet. Han har skrivet ett antal böcker, bland annat deckarserien Brottsplats Malmö om Kirre, en före detta bankrånare som blir amatördetektiv.