(174)

Saariston lapset

lydbog


KesÀnmakuinen kertomus SaltkrÄkanin saarelle asettautuneesta tukholmalaisperheestÀ on valloittanut jo monet lukijapolvet lÀmminhenkisellÀ huumorillaan ja mainiolla ihmiskuvauksellaan.

Melkersonin tukholmalaisperhe lÀhtee kesÀn viettoon tuntemattomalle SaltkrÄkanin saarelle. Vanha Nikkarila, jonka epÀkÀytÀnnöllinen isÀ-Melkerson on vuokrannut kesÀkodiksi, osoittautuu tyystin erilaiseksi taloksi kuin kiinteistövÀlittÀjÀ on kuvaillut: katto vuotaa, rautahella savuttaa ja tuuli puhaltaa sisÀÀn rikkonaisesta ikkunasta.

Mutta jo viikon kuluttua perheestÀ tuntuu, kuin he olisivat asuneet SaltkrÄkanissa aina. Ranta-aittoineen, vanhoine kylÀteineen, laitureineen ja kalastajaveneineen saari on hurmannut niin kirjailija-isÀn kuin isosisko Malinin puhumattakaan pojista, Johanista, Niklaksesta ja pikku PellestÀ.

YhtÀ ihastuttava kuin saari konsanaan on sen vÀki, joka ottaa suojelukseensa ÀidittömÀn kaupunkilaisperheen. Pelle saa sydÀnystÀvÀn tomerasta Pampulasta, jonka kannoilla kulkee uskollinen bernhardinkoira Laivuri. Seikkailuihin otetaan useimmiten mukaan myös pieni, nokkela Stina, saaren suuri sadunkertoja.


FortĂŠller: Jarmo Heikkinen
Varighed: