(0)

Sankarien sukua

lydbog & e-bog


Ukrainalaisen suvun riipaiseva selviytymistarina

Sankarit, toverit on yhtä aikaa historiallinen eepos, mukaansatempaava perhesaaga ja tarkkanäköinen tutkielma moraalista, selviytymisestä, toivosta ja rakkaudesta - huikea saavutus. - kirjailija Lara Prescott

Vuonna 2007 Ukrainassa kuolee Yefim Shulman - aviomies, isä, isoisä ja sotaveteraani. Yefimin leski löytää yllättäen miehensä tavaroista kirjeen KGB:lle, ja perhe joutuu muuttamaan käsitystään miehestä, jonka luuli tunteneensa, ja maasta, jonka puolesta Yefim kärsi.

Vuonna 1941 nuori Yefim liittyi puna-armeijaan puolustaakseen maataan ja juutalaisperhettään Hitleriä vastaan. Sodasta selviytyminen vaati kuitenkin uhrauksia, joita Yefim ei osannut kuvitellakaan - ja jotkut salaisuudet on vietävä hautaan asti.

Toimittaja ja esikoiskirjailija Sasha Vasilyuk kasvoi Ukrainassa ja Venäjällä ennen kuin muutti Yhdysvaltoihin 13-vuotiaana. Vasilyuk opiskeli journalismia New York Universityssä ja toimittajana hän erikoistui Itä-Eurooppaan. Hän asuu San Franciscossa miehensä ja kahden lapsensa kanssa.