(0)

Satsumakompleksi

lydbog & e-bog


Ääneen naurattava esikoisdekkari koomikko Bob Mortimerilta.

Kaikki alkaa siitä, kun Gary Thorn piipahtaa tuopillisella tuttavansa Brendanin kanssa ja kuppilassa myös ihastuttavan tytön, joka lukee kirjaa nimeltä Satsumakompleksi.

Brendanin kotiinlähtö ei Garya haittaa, sillä hän jää juttelemaan tuntikausiksi Satsumaksi nimeämänsä naisen kanssa. Mutta sillä aikaa kun Gary on hakemassa baaritiskiltä uutta kierrosta, tyttö katoaakin jäljettömiin. Pöydästä löytyy vain tytön lukema kirja. Seuraavana aamuna Garyn ovella kolkuttaa poliisi, jonka mukaan Brendan on löydetty kuolleena. Koska Gary on viimeinen tämän elossa nähnyt henkilö, häntä pidetään epäiltynä. Alibinsa vahvistamista varten Garyn täytyy löytää kapakan tyttö – jonka nimeä tai mitään muutakaan Gary ei tiedä. Ainoa johtolanka on Satsumakompleksi-kirja. Gary ajautuu uskomattomaan ja hänen elämänsä muuttavaan seikkailuun läpi Lontoon pubien ja nuhjuisten nurkkien.

Satsumakompleksi on moninkerroksinen ja sopivan tummasävyinen cozy crime -dekkari, jonka hupsut yksityiskohdat ja nokkela sanailu saavat hihittämään ääneen läpi yllätyksellisen ja mukaansatempaavan rikostarinan.

Bob Mortimer on englantilainen koomikko, televisiojuontaja ja näyttelijä. Satsumakompleksi on hänen esikoisromaaninsa, joka on käännetty jo kahdeksalle kielelle. Bestselleriksi noussut kirja on myynyt Englannissa yli puoli miljonaa kappaletta. Samaa sarjaa jatkava The Hotel Avokado nousi heti ilmestyttään elokuussa 2024 kaikkien Englannin myyntilistojen viiden kärkeen.