(0)

Silverregn

lydbog & e-bog


Sigun har fÄtt i uppdrag att skriva den artikel som hon drömt om sÄ lÀnge. Med block och penna i fickan cyklar hon ivÀg mot sin första intervju. Mitt i skogen kastas hon till marken av en vÄldsam smÀll och himlen tÀcks av ett regn som av silver. NÄgot har exploderat, och nÀr Sigun undersöker de nedfallna bestÄndsdelarna visar det sig att de Àr mÀrkta med hakkors och örnar. Det blir starten pÄ en sommar som förÀndrar hennes liv, men Àven utgÄngen av andra vÀrldskriget.

Sommaren 1944 Àr de allierade pÄ vÀg mot slutsegern, men det gÄr rykten om att tyskarna hÄller pÄ att skapa ett hypermodernt vapen: V2-roboten. En testraket kommer ur kurs och landar i SmÄland. Sigun dras snart in i en hÀndelsekedja dÀr tvÄ agenter, tyske Leo och brittiske Elmer, kÀmpar för att fÄ kontroll över hemligheterna om raketen. Lögner, svek och kÀrlek blir viktiga komponenter i spelet och trots att alla tre befinner sig pÄ neutral mark krigar de i högsta grad för sina lÀnder, för sina liv och för rÀtten att Àlska.

Silverregn av Hanna Ljungberg Ă€r en historisk spĂ€nningsroman i högt tempo som bygger pĂ„ verkliga hĂ€ndelser – frĂ„n testanlĂ€ggningen i tyska Peenemünde, via bombkratern utanför smĂ„lĂ€ndska BĂ€ckebo, till krigssommarens flygdramatik pĂ„ Kinnekulle.