(3)

Smart och lat

lydbog


Tomas Danielsson Àr en av Sveriges mest anlitade föredragshÄllare och handledare inom omrÄdet stresshantering. Genom en lÄng rad medieframtrÀdande, pÄ scen och genom böckerna Vad vore livet utan stress och Körskola för livet har han med sunt förnuft och humor vÀglett hundratusentals svenskar genom alla de utmaningar livet bjuder pÄ; kriser pÄ jobbet och privat, krossade drömmar, skilsmÀssor, sjukdomar och orimliga krav.

Det hÀr Àr boken för dig som ligger sömnlös över omorganisationen pÄ jobbet eller trÀningsrundor som aldrig blir av. Som inte kan njuta en kopp kaffe en vÄrdag utanför huset, eftersom grannarna Àr i full fart med att kratta, snickra, sÀtta surdegar och plantera trendiga lökar. En bok för dig som inte lyckas klÀmma barn, karriÀr, kÀrlek, kompisar, hemrenoveringar, trÀning, förÀldrar, intressen och egen tid i ett och samma liv. Men ocksÄ för dig ensamstÄende som hamnat utanför och oroar dig över skolstart för dottern som inte har nÄgot att berÀtta efter ett sommarlov i stan. Eller för tonÄrstjejen som i smyg sparar till vÀskan och bröstoperationen som ska förÀndra livet.

Med "smart och lat" menar jag inte att vi ska slĂ„ igen fabriker, stĂ€nga butiker och sjukhus och kollektivt tĂ„ga ivĂ€g till hĂ€ngmattorna. Det vore inte sĂ€rskilt smart. Vi mĂ„ste alla jobba och anstrĂ€nga oss för att tillsammans kunna lĂ€mna över en Ă€nnu lite bĂ€ttre vĂ€rld till vĂ„ra barn och barnbarn. Är du arbetsgivare behöver du heller inte oroa dig över att den dĂ€r Danielsson uppmanar folk att lata sig. För ska du utrĂ€tta storverk Ă€r de bĂ€sta medarbetare du kan fĂ„ just smarta och lata.

SÄ det finns mycket gott vi sjÀlva kan göra för att stÀrka sjÀlens muskler genom psykisk friskvÄrd. Men det fÄr nu inte bli sÄ att jakten pÄ den perfekta platta magen ersÀtts av den perfekt balanserade harmonin. Mycket av elÀndet vi skapar för oss sjÀlva och andra handlar ju om jÀmförelser, omöjliga mÄl och additionsstress.


FortĂŠller: Helge Skoog
Varighed: