(69)

Styckmordet i Gysinge

lydbog & e-bog


Det lilla brukssamhÀllet Gysinge Àr vanligtvis en idyllisk ort, med vÀlbevarade historiska byggnader, vid sidan av en kanal som rinner vid samhÀllet. Den lugna vardagslunken störs plötsligt, en grupp jÀgare som eftersöker ett skadeskjutet rÄdjur hittar istÀllet ett makabert fynd. En sÀck flyter i strömmen, en av jÀgarna vadar ut för att fÄnga in den innan den passerar. SÀcken Àr svart, av plast, och nogsamt ihopknuten. Med en spade gör de hÄl pÄ plasten, men inget kunde ha förberett dem pÄ vad de skulle finna dÀri. Ett hÄrigt ben, med fot och tÄr, och stanken av ruttnande kött.

Polisen tillkallas genast, och pÄbörjar undersökningen av den mÀnskliga kvarlevan. Snart finner de fler sÀckar i vattnet, som innehÄller fler delar av den sargade kroppen. Polisen börjar genast eftersöka de delar av mannen som fortfarande saknas, för att kunna sÀkerstÀlla hans identitet. Men de mÄste börja stÀlla frÄgan; vem kan begÄ ett sÄ bestialiskt mord?

I Nordisk kriminalkrönika berÀttar poliser sjÀlva om sina mest uppmÀrksammade, omskakande, och svÄra fall.

Nordisk Kriminalkrönika Àr ett historiskt verk. BerÀttelserna och samlingarna Àr uttryck för den samtid som de skrevs i, och kan i enstaka fall ha förÄldrat eller kontroversiellt innehÄll. Eventuellt stötande material Àr inte uttryck för förlagets hÄllning.


FortĂŠller: Anna Godenius

Varighed: