(0)

Sven Vingedal - Slätten

e-bog


”Sven Vingedal – Slätten” är en samlingsvolym bestående av Marika Stiernstedts två första romaner. Berättelserna utspelar sig runt sekelskiftet och kastar ljus över personliga strider, drömmar och hopp i ett Sverige under förändring.

I ”Sven Vingedal” träffar vi pojken Sven som växer upp på den isolerade herrgården Brunnsätra. Hans far har aldrig kommit över sorgen efter sin hustrus bortgång, och när han inte fogar sig i stillheten dränker han sorgen i mystiska studier. Ständigt omgiven av bitter tystnad är Svens barndom allt annat än ljus och lycklig, men ändå kan han inte låta bli att drömma om vad som finns bortanför de röda tegeltaken som sticker upp mellan trädtopparna.

I ”Slätten” följer vi Daniel Hedman som alltid varit en drömmare. Ända sedan barnsben har han drömt om att bli någonting stort. Men när han lämnar bondelivet för studier i Uppsala, får livet en helt annan innebörd. Är han verkligen kapabel att bli allt det han en gång drömde om? Och vad händer när den ouppnåeliga kärleken, Ina, plötsligt står i hans väg?

Marika Stiernstedt (1875–1954) var en svensk författare och fredsaktivist. Under sin produktiva karriär skrev Stiernstedt över 35 romaner, däribland "Alma Wittfogels rykte", "Fröken Liwin" och "Banketten". Hon blev även den första kvinnan att inneha ordförandeposten i Sveriges Författarförening.