(20)

Tuhannen ja yhden iskun tarinat

lydbog


Nyrkkeily on yksi maailman kovimmista urheilulajeista. Se on niin ÀÀrimmÀistÀ toimintaa, ettÀ ulkopuolisten voi olla vaikea ymmÀrtÀÀ, mikÀ ihmisiÀ ajaa sen pariin. Miksi jotkut pyhittÀvÀt elÀmÀnsÀ kurinalaiselle harjoittelulle ja nousevat vapaaehtoisesti kehÀÀn, kun kaikkien uhrausten palkintona saattaa odottaa vain ankara selkÀsauna - tai pahempaa?

Tuhannen ja yhden iskun tarinat avaa nyrkkeilyn kiehtovuuden salat. Kirjassa nyrkkeilijÀt kertovat omin sanoin, miksi he asettavat itsensÀ vaaralle alttiiksi ja mitÀ he tuntevat intensiivisten otteluiden keskellÀ. Urheilijat puhuvat avoimesti siitÀ, miten he kÀsittelevÀt voittoja, tappioita ja kaikkia tuntemuksia, mitÀ armoton laji herÀttÀÀ.

Kirja tarjoaa kattavan lĂ€pivalaisun suomalaisesta nyrkkeilykentĂ€stĂ€. Ă„Ă€neen pÀÀsevĂ€t sekĂ€ uraansa aloittelevat amatöörit, kansainvĂ€lisen huipun nĂ€hneet ammattilaiset ettĂ€ valmentajat, tuomarit ja muut lajin parissa toimivat hahmot. Tarinoitaan jakavat esimerkiksi tĂ€htinyrkkeilijĂ€t Edis Tatli, Robert Helenius, Eva Wahlström, Amin Asikainen ja Juho Haapoja.

Saku Schildt on kirjoittanut aiemmin kamppailu-urheilua kÀsitteleviÀ artikkeleita muun muassa Helsingin Sanomiin ja Fightsport-lehteen. Sami Lommin ja Jussi Talvitien upeat valokuvat pÀÀstÀvÀt lukijan seuraamaan aivan iholta nyrkkeilijöiden vaarallista arkea.