(0)

Under blodboken finns alltid skugga

e-bog


Desirée vet det inte ens sjÀlv till en början, men en dag har hon plötsligt fÄtt nog. Jobbet pÄ inkassobyrÄn kÀnns bÄde ovÀrdigt och omÀnskligt. NÀr hon fÄr ett infall och lÀmnar sitt kontor för att med egna ögon se en av mÀnniskorna bakom siffrorna och skulderna, blir det ocksÄ början pÄ hennes egen resa.

DÄtid och nutid, minnen och verklighet flÀtas samman, nÀr Desirée Äterser sin barndoms trakter och mÀnniskor. Hon möter sig sjÀlv, hon möter vÀnner och hon möter mannen hon Àlskade och lÀmnade. Livet blev inte som hon planerat - och ÀndÄ planerade hon sÄ noga!

I backspegeln framstÄr de val hon gjort med smÀrtsam tydlighet. Men i mötet med det förflutna börjar Desirée ana att det kan finnas ett helt annat liv att leva.

Under blodboken finns alltid skugga Ă€r Yvonne Granqvist Schultzs andra roman. Med sinne för alla de smĂ„ detaljerna och med god insikt i mĂ€nniskors egenheter och karaktĂ€rer skildrar hon en kvinnas vĂ€g genom livet. DĂ€r finns innerlig kĂ€rlek och vĂ€nskap, men ocksĂ„ svĂ„ra förluster och sorg. Det blir en kvinnlig roadmovie i bokform genom Sverige och Finlandssvenska Österbotten, den hemtrakt som författaren har gemensam med sin huvudperson.