(37)

Valkoinen joulu

lydbog & e-bog


HehkuviininlÀmpöinen jouluromaani, jossa Firman haalarit vaihtuvat tontun työasuksi.

Janne on postinkantaja, joka öisin rakastaa työtÀÀn ja aamuisin etÀÀltÀ mutterikahvilan kaunista Siljaa. Silja kiltteyttÀÀn sietÀÀ baareissa luuhaavaa poikaystÀvÀÀnsÀ ja haaveilee Hankeniin pÀnttÀÀvÀstÀ Sebastianista. Sebastian toivoo, ettei koskaan olisi pelannut avomerellÀ kÀsipalloa kokkelilastilla, mutta koska tehtyÀ ei saa tekemÀttömÀksi, toivelistalla on myös pikainen kuolema Konrad-isoisÀlle.

Konrad on karaistunut sotasankari ja miljonÀÀri, joka haluaa elÀÀ ikuisesti. Keinolla millÀ hyvÀnsÀ. Kaikkialla hÀÀrii salaperÀinen HÀn, muustakin kuin omasta luomiskyvystÀÀn pÀihtynyt kirjailija. HÀn yrittÀÀ solmia lankoja yhteen, vaikka itsellÀkin on tÀysi työ pysyÀ kasassa. Koska on joulu, kaikki saavat mitÀ ansaitsevat. Niin kiltit kuin tuhmat.

Pete Suhosen esikoisromaani Hitlerin kylkiluu (2012) antoi satiirikon kĂ€destĂ€ ÀÀrioikeistolle. HĂ€nen toinen teoksensa Valkoinen joulu sekĂ€ herĂ€ttÀÀ henkiin ettĂ€ uudistaa jouluromaanin perinteen – siinĂ€ on juuri sen verran lĂ€mpöÀ ja potkua kuin hyvĂ€ssĂ€ glögilasillisessa kuuluukin.


FortĂŠller: Aku Laitinen
Varighed: