(596)

Viron mafia

lydbog & e-bog


Antto Terras kertoo etelÀisen naapurimme Viron jÀrjestÀytyneen rikollisuuden koko tarinan, alkulaukauksista loppurÀjÀhdykseen.

Viron rikollisuuden kultakausi kesti toistakymmentĂ€ vuotta. Kaikelle toiminnalle löytyi omat ammattitaitoiset operaattorinsa. Suomalaisten kuppaaminen, kiinteistökeplottelu, paritustoiminta, suomalaisten kuppaaminen, suojelun tarjoaminen, huume- ja alkoholikauppa, taksibisnes – ansaitsemiskeinot hiottiin vuosien saatossa toiminnaltaan tĂ€ydellisiksi.

Vapautuneessa Virossa kukoisti niin kauppa kuin laittomuus. VirkamiestÀ ja mafiamiestÀ ei pystynyt lÀheskÀÀn aina erottamaan. Rahalla sai paljon, ja lahjuksilla loput.

Viro oli sijaintinsa vuoksi haluttu toimintaympÀristö, ja paikallisten kriminaalien rinnalla ahkeroivat slaavit ja lÀhes kaikki Kaukasuksen kansat. PienessÀ maassa reviirejÀ oli helppo jakaa ja valvoa.

Moni menneen maailman metallikuningatar tai torijumala on tÀnÀÀn haudassa tai elÀkkeellÀ, mutta muutamasta on jalostunut kunniallinen liiketoimintahenkilö, ja toiset ovat loikanneet politiikkaan.


FortĂŠller: Aku Laitinen
Varighed: