(12)

1794

audiobook & e-book


En mor sørger over sin datter, der blev drÌbt pü sin bryllupsnat. Efter mange forgÌves forsøg pü at fü nogen til at opklare sagen, mü hun ty til sin sidste udvej: Den forhenvÌrende soldat Mickel Cardell, der selv sørger over en vens død. Et andet sted i Stockholm sidder en ung adelsmand pü en sindssygeanstalt og pines af den forbrydelse, han er anklaget for.

I andet bind af Niklas Natt och Dags historiske noir-trilogi følger vi endnu engang Mickel Cardell og Anna Stina Knapp pü deres fÌrd gennem et blodigt, kaotisk og stinkende Stockholm. "1794" er en klassisk historie om kampen mellem det gode og det onde, der ligesom sin forgÌnger "1793" tegner et brutalt og medrivende portrÌt af en mørk periode i Sveriges historie.

Om forfatteren:

Niklas Natt och Dag (f. 1979) arbejder som journalist og bor i Stockholm med sin kone og to børn. Han tilhører en af Sveriges Ìldste adelsfamilier, deraf hans højst usÌdvanlige efternavn og sÌrlige forhold til svensk historie. Natt och Dag debuterede i 2017 med "1793", som er første bind i Bellman noir-trilogien, som har solgt over 400.000 eksemplarer alene i Sverige. Bogen vandt blandet andet Det Svenske Krimiakademis debutantpris og er solgt til oversÌttelse i mere end 30 lande. I forüret 2020 modtog Niklas Natt och Dag Stockholms hÌderspris for litteratur.


Narrator: Bent Otto Hansen
Duration: