Aquest recull de contes té una temàtica comuna: la mort. Tracten amb profunditat el tema de la mort i no ho fan des de la perspectiva dels vius, de manera realista, sinó que van més enllà, i fins i tot els mateixos morts expliquen les reaccions dels vius. Amb un principi prometedor, combina elements reals i elements fantàstics en històries que fusionen la descripció costumista amb el simbolisme religiós del present, passat i futur.
Una novel·la molt imaginativa amb moltes sorpreses que oculten detalls entre la vida i la mort, fins al punt que fa que ens preguntem si estem en vies d’esdevenir fantasmes, ja que té un to tan realista que fins i tot els personatges tenen reaccions sobrenaturals.
Molts d’ells han agafat l’últim tren i han deixat de banda passions i falses il·lusions. Tu tens ganes d’agafar-lo? Com t’imagines sense vida? On series? Què passaria si els morts renaixessin? Saber i no saber a través d’històries de resurreccions, teràpies amb difunts, pors, esperances, decepcions, etc. és el que s’observa en aquest recull.
Àngel Burgas (Figueres, 1965) és escriptor. Pertany al consell de redacció de la revista "Faristol" especialitzada en literatura infantil i juvenil, i és un dels membres de "Libres al replà", bloc especialitzat en LIJ. Compagina la literatura per adults amb la literatura per a joves. Ha obtingut guardons com ara el Premi Mercè Rodoreda, el Folch i Torres, el Joaquim Ruyra o el Galera Jóvenes Lectores. Ha fet cursos de narrativa creativa i ha impartit classes al màster de Foment de la lectura a la UB. Actualment és jurat del Premi Mercè Rodoreda de Contes i Narracions, porta els clubs de lectura del Premi Crexells de l’Ateneu Barcelonès. La seva darrera novel·la per a joves, "Noel et busca" (2012) ha obtingut el premi Crítica Serra d’Or 2013, ha estat seleccionat per a la llista d’honor de l’IBBY i com a finalista al Premio Nacional de Literatura Infantil y Juvenil del Ministerio de Cultura espanyol.