(60)

Aikuisten perhe

audiobook & e-book


Vaikka lasten hankkiminen on edelleen jonkinlainen normi, kaikki eivÀt tahdo hypÀtÀ mukaan kakkavaippakaruselliin.

LisÀÀntyminen tai siitÀ kieltÀytyminen on monille tietoinen valinta, johon vaikuttavat erilaiset asiat omista tulevaisuudensuunnitelmista ilmastonmuutokseen. Poliitikkojen kehotukset ryhtyÀ synnytystalkoisiin eivÀt auta, kun vaakakupissa painavat syvÀsti henkilökohtaiset syyt.

Kirja sai alkunsa kirjoittajapariskunnan omasta kriisistÀ, kun hÀiden alla he ymmÀrsivÀt, ettÀ lapsiasiasta olisi aika tehdÀ pÀÀtös. Aikuisten perhe on kaikille, jotka pohtivat lapsen hankintaa tai ovat jo pÀÀttÀneet elÀÀ lapsetta. Kirjassa esimerkiksi kÀydÀÀn vasektomiassa, pohditaan deittailua lapsettomana, tutustutaan monenlaisiin aikuisten perheisiin ja mietitÀÀn, miten ottaa ilo irti lapsettomuudesta.

Niku Hooli on viestintÀalan yrittÀjÀ ja toimittaja. HÀn on työskennellyt mm. uutisankkurina YlellÀ sekÀ sosiaalisesta mediasta vastaavana johtajana viestintÀtoimisto Milttonilla. Anna-Sofia Nieminen on freelance-toimittaja, joka kirjoittaa esimerkiksi Helsingin Sanomiin. HÀn on mm. toiminut Improbatur-lehden pÀÀtoimittajana ja ollut perustamassa paikallislehti Uutta Inaria.