(0)

Allt jag inte är

audiobook & e-book


17-åriga Teo hatar sin kropp. Han är tunnast av alla i klassen och blir retad för att han är så spinkig. Om han bara såg ut som sin bästa vän Ali, som tar 150 kilo i bänkpress. Ett mystiskt budskap i en krossad spegel låter Teo önska sig vad han vill. Han önskar sig muskler, mycket muskler. Med hjälp av magiska tabletter och sprutor blir hans dröm sann, men snart börjar allt gå utför. Hur ska Teo komma ur mardrömmen han har hamnat i?

Detta är den andra boken i en serie lättlästa böcker om psykisk ohälsa, förpackade till spänningsböcker. Tillsammans med böckernas huvudpersoner får läsaren upptäcka utmaningar, stress, ångest och vägen till ett bättre mående.

Allt jag inte är handlar om hur en desperat önskan att se annorlunda ut kan leda till hemska konsekvenser. Är det värt att offra allt för en genväg till en perfekt kropp? Är utseendet det viktigaste av allt? Boken tar upp missbruk av anabola steroider och den lockelse som kan finnas i dopning. Huvudkaraktären Teo får också uppleva dopningens smärtsamma baksidor.

Lättlästa böcker från Vilja finns i sex nivåer XS-XXL. De är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för en vuxen läsare. Allt jag inte är ligger på nivå M.