(104)

Armon Anneli

audiobook & e-book


Anneli Kaulimo on jÀttÀnyt opettajan työnsÀ. Kouluttautuminen elÀinlÀÀkÀriksi ja muutto maalle ovat uusi alku, jos kohta ei sellainen kuin Anneli on ehkÀ kuvitellut. Työ koostuu lÀhinnÀ elÀinten lopettamisesta.

Anneli ajelee keikalta toiselle tietymÀttömillÀ teillÀ ja kohtaa jos jonkinlaista elÀinrakkautta. Kaikilla on oma kÀsityksensÀ siitÀ, kuinka kÀrsimykseen pitÀisi suhtautua: yksi haluaa pitÀÀ tuotteensa mahdollisimman monilukuisina, toinen ampuu tuosta vain, kolmas haluaa pitkittÀÀ rakkaan lemmikkinsÀ elÀmÀÀ kaikin mahdollisin keinoin.

PÀÀtyessÀÀn suorittamaan lakisÀÀteisiÀ tarkastuksia karjatiloille Annelista tulee ei-toivottu hahmo niin yrittÀjien kuin viranomaistenkin silmissÀ. Samalla hÀn joutuu puolisonsa kanssa eettisille painisille, kun parantumattomasti sairaan lÀhisukulaisen tila pahenee eikÀ kivunlievitys lievitÀ kipua. PitÀisikö elÀimiÀ hoitaa kuin ihmisiÀ, vai juuri toisin pÀin? Onko Anneli radikalisoitumassa?

Armon Anneli on hauskanvakava romaani elÀimistÀ, ihmisistÀ ja eutanasiasta. Minna Lindgren kÀsittelee mitÀ tÀrkeintÀ aihetta silmÀt avaavan huumorin avulla, eikÀ Annelin kyydistÀ puutu vauhtia ja vaarallisia tilanteitakaan.

Minna Lindgren (s. 19 63) on monipuolinen kirjailija-toimittaja, joka on työskennellyt pitkÀÀn Yleisradiossa. Vuosina 2013-2015 ilmestynyt Ehtoolehto-trilogia on ollut suurmenestys niin Suomessa kuin maailmalla. Romaanit Vihainen leski (2018), Kaukorakkaus (2019) sekÀ Aina on Toivoa (2020) olivat myös menestyksiÀ. Lindgrenin rakastetuista teoksista on tehty lukuisia kÀÀnnöksiÀ ja teatterisovituksia.


Narrator: Anni Tani
Duration: