(0)

Carl Nielsen - et overblik

E-book


I 2015 er det 150 Ă„r siden Danmarks stĂžrste komponist til dato, Carl Nielsen, blev fĂždt. Og interessen for hans vĂŠrker og fascinationen af hans musiks sĂŠrlige tone bliver kun stadig stĂžrre hos dirigenter og musikere over hele verden.

Carl Nielsen er kendt og elsket af folket for enkle sange som f.eks. Jeg ved en lÊrkerede og Solen er sÄ rÞd, mor. Men han spÊndte utrolig vidt, og hans orkestervÊrker byder pÄ mÊngder af betagende melodiÞs musik, men bestemt ogsÄ pÄ det mere 'krasse' og radikalt moderne.

Denne bog tilbyder et overskueligt overblik over komponistens mange virkefelter, herunder ogsĂ„ hans skribentvirksomhed. Hans musikalske vĂŠrker bliver introduceret og gennemgĂ„et – pĂ„ en fortĂŠllende mĂ„de – samt krydret med anekdoter om det spĂŠndende, alsidige, produktive og usĂŠdvanlige menneske, Carl Nielsen var. I omtalen kommer ogsĂ„ en del frem, som vil vĂŠre nyt for mange, inklusive musikfolk.

Forfatteren Torben Enghoff sidder i Carl Nielsen Selskabets bestyrelse. Bag sig har han en lang karriere som bÄde jazzmusiker og klassisk musiker og er desuden komponist.