(0)

Claus i Texas

E-book


I "Claus som cowboy" mÞdte vi den danske Claus Berg, der oplevede en masse spÊndende ting pÄ sin onkels store kvÊgranch i Arizona. Claus er nu blevet cowboy pÄ en ranch i Texas, i grÊnselandet ved Mexico.

Her lÊrer Claus brÊndemÊrkningens vanskelige kunst, han deltager i et vÊddelÞb i et rodeo, og han fÄr sin lyst til at besÞge Mexico tilfredsstillet pÄ en lidt for nervepirrende mÄde, da han ved et tilfÊlde kommer til at deltage i jagten pÄ en bande kvÊgtyve.

BĂžgerne "Claus som cowboy" og "Claus i Texas" fĂžlger en dansk dreng, der arbejder som cowboy i USA.

Peter Jerndorff-Jessen (1900-1993) var forfatter, journalist og oversĂŠtter. Han voksede op i et borgerligt hjem pĂ„ Frederiksberg, men rejste efter studentereksamen til Argentina, hvor han opholdt sig i fĂžrste halvdel af 1920‘erne. Derefter vendte han hjem til Danmark for at studere engelsk og idrĂŠt. Jerndorff-Jessen begyndte at skrive ungdomsjournalistisk i slutningen af 1920‘erne og udgav sine fĂžrste romaner pĂ„ Drengebladets Forlag i begyndelsen af 1930‘erne. Han skrev primĂŠrt bĂžger med raske, eventyrlystne drenge i hovedrollen, men sent i livet udgav han ogsĂ„ en biografi om den franske digter Cyrano de Bergerac, som han havde arbejdet pĂ„ gennem mange Ă„r.