(0)

Cosa Nostra

E-book


”Omertà

Det er i bredeste forstand en modvilje mod at samarbejde med myndighederne ved at vidne i retsager eller at gÄ til politiet med sin viden.

OmertĂ  kan udspringe af gruppeloyalitet, mistro til staten, eller af ren og skĂŠr skrĂŠk for repressalier fra de mafiĂžse.

OmertĂ  har i mange Ă„r beskyttet mafiaen og vanskeliggjort vidnefĂžrelse i retssager, da vidner ikke har turdet udtale sig.”

Nina Bisgaard fortÊller om mafiaens plads i det italienske samfund i slutningen af det tyvende Ärhundrede. Hun forklarer nogle af de begreber, der kendetegner den kriminelle organisation, og som gÞr den sÄ svÊr at fÄ bugt med. Bogen fortÊller om myndighedernes hÄrde kamp mod mafiaen, der har gennemsyret hele det italienske samfund i Ärtier.

”Cosa Nostra” udkom fĂžrste gang i 1999 og giver et spĂŠndende indblik i mafiaens historie, som den sĂ„ ud ved Ă„rtusindeskiftet.

Nina Bisgaard (f. 1948) er en dansk lektor og forfatter. Hun er uddannet cand.mag i historie, dansk og italiensk ved KÞbenhavns Universitet og arbejder som lektor i historie og italiensk pÄ HF og VUC i KÞbenhavn. Som forfatter stÄr hun bag flere udgivelser om kvinders rolle i historien, herunder "Kvinder i modstandskampen" fra 1986. Hun har desuden vÊret medforfatter pÄ bÞgerne "Kvinde kend din krop", "Med sÞsterlig hilsen" og "Kvinder og kvindebevÊgelse".