(0)

Danske fugle i skov, mark og mose

E-book


"Grüanden er langt den største af vore ferskvandsÌnder; hannen nür adskilligt over 1 kilogram i vÌgt, hunnen noget mindre. Det lønner sig ikke alt for indgüende at beskrive en fugl, hvis ydre alle her i landet kender fra den tÌmmede form; kendte man ikke denne, og første gang blev stillet over for en grüandrik, ville man nÌppe have ord nok for at skildre dens skønhed."

Den garvede og anerkendte ornitolog Otto Helms stür bag flere bøger om fugleliv. "Danske fugle i skov, mark og mose" fortÌller om de büde mere og mindre kendte fugle, der lever i den danske natur. Otte Helms kommer ind pü fuglearter som spurve, drosselfugle, ugler og sneppefugle og fortÌller blandt andet om fuglenes levesteder, føde, yngelpleje og levevis. Bogen, der er fra 1930, giver et spÌndende indblik i, hvordan det danske fugleliv sü ud i første halvdel af det tyvende ürhundrede.

Otto Helms (1866-1942) var en dansk overlÌge og ornitolog, der arbejdede i Danmark og Grønland. Han havde en stor interesse for og viden om dansk og grønlandsk fugleliv og udgav flere bøger herom. Han var med til at udgive og bidrage med artikler til "Dansk ornitologisk Forenings Tidsskrift" lige siden foreningens stiftelse i 1906.