(0)

De sa det ikke ku ske

audiobook


"Efter pausen var Birgitte den fÞrste, der spurgte: "Hvor stor er risikoen for, at der kan ske noget pÄ et A-kraftvÊrk, f.eks. BarsebÀck?"

"Det er der ingen der ved," svarede JĂžrgen. ‘Vi ved bare, at der tit sker smĂ„uheld. Det er, nĂ„r flere smĂ„uheld indtrĂŠffer samtidigt, at den helt store ulykke kan ske. Den kan ske i morgen, eller den kan ske om tusinde Ă„r. Problemet er at ulykken kan ske.""

18-Ă„rige Niels‘ stĂžrste bekymring er, at han er vild med klassens flotteste pige, Birgitte. SĂ„ sker ulykken pĂ„ atomkraftvĂŠrket BarsebĂ€ck lige pĂ„ den anden side af Øresund, og Niels bliver ligesom alle andre, der befinder sig i KĂžbenhavn, ramt af de dĂždbringende radioaktive strĂ„ler.

Selvom Niels‘ historie er fiktiv, er historien alligevel realistisk. Den fortĂŠlles nemlig med udgangspunkt i det rigtige atomkraftvĂŠrk BarsebĂ€ck og myndighedernes mangelfulde beredskabsplan, der skulle sĂŠttes i gang i tilfĂŠlde af en katastrofe pĂ„ atomkraftvĂŠrket.

Henrik Nilaus (f. 1952) er en dansk forfatter. Han debuterede som forfatter i 1984 med bogen "De sa‘ det ikke ku‘ ske" og har efterfĂžlgende udgivet en lang rĂŠkke bĂžrne- og ungdomsbĂžger. Han har sidenhen gĂ„et pĂ„ Forfatterskolen for BĂžrnelitteratur. Henrik Nilaus bevĂŠger sig over forskellige genrer lige fra humoristiske detektivromaner til uhyggelige dystopier.