(0)

Den dag, hvor James McDougal forsvandt

audiobook & e-book


Den 26. april 1986 oplever tre 12-Ă„rige bĂžrn en helt sĂŠrlig telttur med spirende forelskelser, venskaber og en fĂžlelse af ikke at hĂžre til. Men de oplever ogsĂ„, at forĂ„rsnattens milde vinde kommer med et regnvejr, der bĂŠrer en helt sĂŠrlig ’last’ med sig fra Tjernobyl.

Knap 30 Ă„r senere opdager de samme personer, at de besidder hver deres sĂŠrlige superkraft. Det starter som en helt almindelig dag for James McDougal. Han driver rundt i Stockholm efter arbejde og laver ingenting. Han er alene som altid og kigger lidt pĂ„ tilbehĂžr til sit kĂŠmpemĂŠssige surround sound-system derhjemme. Han sĂŠtter sig pĂ„ en cafĂ© og drikker en Ăžl. Mens han sidder der alene ved sit bord, kigger han i smug pĂ„ alle de andre, som er i byen med venner og arbejdskollegaer. Pludselig fĂ„r han Ăžje pĂ„ Maria Nagy, den pige fra forĂ„ret 1986, som han aldrig har kunnet glemme – og som nu er blevet voksen. Men hun fĂ„r ikke Ăžje pĂ„ ham – han er nemlig blevet usynlig!

PĂ„ nogenlunde samme tid opdager flere andre svenskere, at de har superheltekrĂŠfter, og finder ud af, at de skal redde verden fra undergang, men det krĂŠver, at de mĂždes og forener deres krĂŠfter!

Den dag, hvor James McDougal forsvandt er en roman om aldrig at kunne glemme den fÞrste ungdomsforelskelse og at fÞle sig socialt usynlig, om materiel lykke eller mangel pÄ samme. Dette er en roman om vished og om at fÞlge sin skÊbne.

Kalle Dixelius, fÞdt 1974 i Linköping i Sverige. Svensk forfatter og journalist, debuterede skÞnlitterÊrt 2009 med Toffs bok.


Narrator: Peter Carstens
Duration: