(0)

Den kontrollerede virkelighed

E-book


"Den kontrollerede virkelighed" handler om dansk litteraturkritik og romandigtning i 1830’erne. Tidens litterĂŠre virkelighedsforestilling behandles gennem en analyse af samtidskritikken, og der pĂ„vises en sammenhĂŠng mellem samfundets ĂŠndring til et liberalistisk vĂŠkstsamfund og kritikkens forbehold over for den europĂŠiske romantisme og den nye danske roman, som med navne som H.C. Andersen og Carl Bagger udvikler sig i perioden.

Bogen analyserer en rĂŠkke romaner fra 1830’erne og sĂŠtter disse vĂŠrkers virkelighedstolkninger over for kritikkens for at beskrive det spĂŠndingsfelt af politiske, sociale, kunstneriske og personlige pĂ„virkninger og konflikter, litteraturens virkelighedsforstĂ„else danner i denne kritiske overgangstid.

Claes Kastholm Hansen (1942-2016) var en dansk forfatter, journalist og samfundsdebattÞr. Han har sat sit fingeraftryk pÄ den danske kultur blandt andet i sit virke som filmkonsulent hos Det Dansk Filminstitut, chefredaktÞr pÄ Ekstra Bladet, kommentator pÄ Berlingske Tidende og medlem af KunstrÄdet. Claes Kastholm Hansen stÄr bÄde bag skÞn- og faglitterÊre bÞger.