(0)

Den ny eventyrbog

E-book


"Som han gik derude og sÄ op og ned ad trÊerne for at finde et, der kunne vÊre passelig til det brug, mÞdte han djÊvelen.

’Hvad gĂ„r du sĂ„dan og kigger pĂ„ trĂŠerne efter?’ spurgte DjĂŠvelen.

’Åh, jeg leder bare om et, der har god bast,’ svarede skomageren, ’for sĂ„ vil jeg sno bastreb til at binde dig og dine bĂžrn med.’

’Kan du ikke lade os vére i fred?’ sagde Djévelen.

’Nej, jeg kan ikke,’ svarede skomageren."

Ida Falbe-Hansens "Den ny eventyrbog" indeholder folkeeventyr fra hele verden. Bogen tager os med til Indien og prÊsenterer os for taknemmelige dyr og utaknemmelige mennesker. Et andet eventyr bringer os til MÀhren, hvor det lykkes en snedig skomager at narre DjÊvelen. Vi kommer ogsÄ med til Frankrig, hvor en simpel bonde prÊsterer at helbrede kongens datter og hÞster frugten af det.

"Den ny eventyrbog" udkom fĂžrste gang i 1873.

Ida Falbe-Hansen (1849-1922) var lÊrerinde, litteraturhistoriker og kvindesagsforkÊmper. I 1884 stiftede hun VÊldegaard Kvindeskole i Gentofte, og i 1890 blev hun som den fÞrste kvinde i Danmark magister i nordisk filologi ved KÞbenhavns Universitet. Hun udgav flere lÊrebÞger og antologier, var medforfatter pÄ Emma Gads "Vort hjem" og stod desuden bag oversÊttelsen af Selma Lagerlöfs gennembrudsroman "Gösta Berlings Saga" fra 1892.

Ida Falbe-Hansen var medlem af Kvindelig LÊseforening og Dansk Kvindesamfund, hvor hun ogsÄ var formand i perioden 1890-1891. Hun var desuden medstifter af Danske Kvinders NationalrÄd.