(0)

Den nye amerikanske roman

E-book


Amerikansk litteratur er i de senere Ă„r blevet beskyldt for at vende verden ryggen og for ikke at deltage i verdenslitteraturens globale dialog.

Denne bog viser imidlertid, hvordan det snarere er splittelsen mellem det intime og de globale perspektiver, der kendetegner amerikansk litteratur gennem de seneste to Ă„rtier.

"Den nye amerikanske roman" kortlÊgger de vigtigste strÞmninger i perioden og prÊsenterer en rÊkke af dens mest markante forfatterskaber og brudflader. Den gÄr tÊt pÄ terrorangrebene i 2001, der skabte en bÞlge af indadvendte 9/11-romaner, og pÄ postironiske forfattere som David Foster Wallace og Jonathan Franzen, som gÞr op med tidligere tiders altfavnende litterÊre udtryk og sÊtter det personlige og nÊrvÊrende pÄ dagsordenen. Men den sÊtter ogsÄ fokus pÄ, hvordan andre store amerikanske forfattere nu igen orienterer sig mod globale perspektiver og skriver deres vÊrker ind i verdenslitteraturen.

Bogen tegner for fÞrste gang pÄ dansk et samlet billede af den moderne amerikanske litteratur. Den fortÊller historien om USA i en tid efter terrorangrebene, hvor splittelsen mellem det indadvendte og det udadvendte er mere aktuel end nogensinde fÞr.