(0)

Den sindrige ridder don Quixote de la Mancha

E-book


Don Quixote, for nogle gal, for andre genial, ser ikke verden, som den er, men som den burde vÌre ifølge hans ridderidealer. Fulgt af sin vÌbner Sancho drager don Quixote ud pü sin gode hest Rozinante for at rette uret, forsvare jomfruer i nød og bekÌmpe troldmÌnd og onde riddere. Imellem hans drabelige dueller fletter der sig en lang rÌkke kÌrlighedshistorier, den ene mere moderne end den anden. De handler om forførelse, bedrag og forelskelse, kvinder, der løber hjemmefra, hvem de vil giftes med, for det middelalderlige aftaleÌgteskab er i opbrud.

Folk, som don Quixote møder pü sin vej, gür efterhünden ind pü hans gale idÊer og begynder endda at iscenesÌtte omgivelserne, sü de passer ind i hans ridderunivers. I Don Quixote, den mest lÌste bog ved siden af Biblen, udfoldes litteraturhistoriens største kamp mellem to epoker og to slags romaner: ridderbogen og den moderne roman.

Rigmor Kappel Schmidts oversÌttelse er en nyoversÌttelse af dette hovedvÌrk - den første roman - i europÌisk litteratur.