(0)

Den sjette passager

E-book


"Den sjette passager" er andet selvstĂŚndige bind i serien om kriminalkommissĂŚr Kristina Vendel.

En smuk augustsøndag styrter et lille propelfly ned i en sø syd for Stockholm. Her hentes syv lig ud af vraget, fem mÌnd, en kvinde og en mørk dreng pü 12-13 ür, som er fyldt med besynderlige ar pü kroppen.

Krisitna Vendel bliver sat pĂĽ sagen. Selve flystyrtet lader til at vĂŚre en ulykke, men Kristinas intuition fortĂŚller hende, at der er noget, der ikke stemmer med drengen. Var der nogen forbindelse mellem ofrene? Men frem for alt, Hvem var den unge dreng? Hvad skulle han?

Da liget af endnu en dreng dukker op, brutalt myrdet i en kirke, begynder Kristina Vendel sammen med hele sit hold at lede efter en sammenhÌng mellem de to døde drenge.

Virkeligheden kommer krybende ind under huden pü lÌseren i "Den sjette passager". Kallifatides formür at rejse moralske og etiske spørgsmül i denne spÌndende kriminalroman, som ogsü kommer tÌt pü kÌrligheden og livets besvÌrligheder.

Theodor Kallifatides er en grÌskfødt svensk forfatter, der kom til Sverige i 1964. Her startede han som avisbud og opvasker samtidig med, at han lÌste filosofi pü universitetet. Kallifatides har skrevet bøger i mere end 30 ür, og har mange udgivelser bag sig.

Som emigrant har han oplevet sammenstødet mellem to kulturers vÌrdinormer og livsopfattelse. Et bÌrende tema i Kallifatides forfatterskab er derfor emigrantens endeløse følelse af hjemløshed.

Ud over at vÌre prisbelønnet forfatter er Kallifatides i dag en kendt, ivrig og respekteret samfundsdebattør og litteraturkritiker.

Han debuterede som lyriker i 1969. Gennembruddet kom med den selvbiografiske trebindsroman "Bønder og Herrer", som skildrer 2. Verdenskrig og den efterfølgende tragiske borgerkrig i GrÌkenland. Handlingen i romanen "Lysternes herre" er henlagt til antikkens GrÌkenland, og her modstilles mandlig, destruktiv krigslyst og kvindelig kÌrlighed og klogskab.

I de produktive ĂĽr efter ĂĽrtusindskiftet har han ogsĂĽ udgivet tre anmelderroste romaner, der knytter an til krimigenren heriblandt "En simpel forbrydelse" og "Den sjette Passager".

Størstedelen af Kallifatides bøger er oversat til flere forskellige sprog, og han har vundet mange flotte priser.