(0)

Desconhort

E-book


El Desconhort Ă©s una composiciĂł elegĂ­aca en vers, autobiogrĂ fica, de Ramon Llull en quĂš l'autor, en un moment de crisi personal, i quan Ă©s objecte de burles i menyspreus, fa un repĂ s de la seva vida i constata que no ha assolit el seu objectiu, perĂČ decideix perseverar.

Llull transmet la desesperaciĂł i el desassossec d'algĂș que ha arribat a un punt madur de la seva vida i veu que no ha aconseguit els seus objectius vitals i dubta de si ja se'n podrĂ  sortir. Malgrat tot, malgrat les llums i ombres, no defalleix i decideix perseverar. En aquest sentit, pot connectar molt bĂ© amb els lectors contemporanis.

L'ediciĂł Ă©s bilingĂŒe, amb el text original de Llull (69 estrofes de 12 versos cadascuna, rimades) acarat amb la traducciĂł en vers de Miquel Desclot, un dels autors mĂ©s reconeguts i un dels millors traductors del paĂ­s, que ha fet una feina excepcional, mantenint el metre i la rima.

La versió de Desclot és clara i entenedora, i aproparà la figura humana de Llull als lectors, que connectaran amb la seva desesperació i alhora amb la seva força.