(0)

Det ender galt, Berta!

E-book


Berta gÄr lidt vÊk, sÄ hun ikke kan ses fra vinduet. Man ved jo aldrig, om Bedste kan finde pÄ at kalde pÄ hende. Bedste har den sÊre idé, at man ikke uden videre mÄ give sig til at snakke med nogen fra prÊstegÄrden.

Berta synes, det er noget vÊrre pjat. Og lige idet, de er ved at gÄ forbi, tager hun tillÞb og fÄr taget et stort, flot spring over grÞften. Og hun har sÞrget for, at hun lander pÄ den rigtige side af grÞftekanten ud mod vejen.

De standser. Og prĂŠstens Gertrud ser helt imponeret ud.

"Sikken du kan springe," siger deres pige sÄ. Men prÊstens datter siger ikke noget. De kender jo heller ikke hinanden."

Berta er modig og altid klar pÄ sjov og ballade. Hun ved godt, at hendes familie er fattig, men alligevel bliver hun sur, da en af de fine piger siger noget grimt om dem. Heldigvis har Berta en skarp tunge, og hun er altid klar til at forsvare sin familie. "Det ender galt, Berta!" er anden bog i trilogien om Berta, der kommer fra en fattig, bÞrnerig familie i midten af 1900-tallet. BÞgerne er meget velegnede til oplÊsning.

Den danske forfatter Kirsten Mejlhede Krog (f. 1925) er uddannet sygeplejerske med speciale i bÞrnepsykiatri. Kirsten Mejlhede Krog har skrevet en lang rÊkke bÞrne- og ungdomsbÞger, hvoraf mange sÊtter fokus pÄ bÞrn, der pÄ den ene eller den anden mÄde har det svÊrt. PÄ den mÄde hjÊlper Kirsten Melhede Krogs bÞger med at bryde tabuer om for eksempel spiseforstyrrelser, udviklingshÊmmede bÞrn, mobning og psykiske lidelser hos bÞrn.