(0)

Dö ensam

audiobook & e-book


Karismatisk politiker. Trogen make. Seriemördare.

Alastair Sheridan har allt. Han är ung, snygg och en självskapad miljonär med en vacker fru och välartade barn. I den kaotiska världen av brittisk politik, där hjältar är en bristvara, har han en verklig chans att bli premiärminister.

Men Alastair Sheridan bär på en mörk hemlighet. Han är en seriemördare med smak för unga kvinnor. Skyddad och hjälpt av några mycket inflytelserika personer, har han kunnat döda i flera år utan att åka fast.

Bara ett fåtal människor vet vilket monster han egentligen är. En av dem är den före detta kriminalkommissarien Ray Mason, som nu sitter fängslad, i väntan på rättegång för mord. Men under en fängelsetransport blir Ray fritagen av beväpnade män som ger honom ett erbjudande: att mörda Alastair Sheridan och sedan påbörja ett nytt liv utomlands med en ny identitet. De som anlitat honom påstår att Sheridan utgör ett hot mot rikets säkerhet.

Men snart upptäcker Ray att deras motiv är mycket mörkare än så. Med polisen hack i häl och fiender på alla sidor är den härdade privatdetektiven och före detta polisen Tina Boyd den enda Ray kan lita på.

I ett spel där alla är deras fiender, kommer Ray och Tina att klara sig med livet i behåll?

---

”Simon Kernick är en absolut mästare på adrenalinladdade thrillers." – Peter James

"Simon Kernick skriver fantastiska intriger, karaktärer och action." – Lee Child

"Simon Kernick skriver med gaspedalen tryckt i botten. Håll i dig!" – Harlan Coben

"Som vanligt levererar Kernick en snabb och hårdkokt thriller med en huvudkaraktär som redan har korsat många gränser – och i denna bok korsar han ännu fler. Kernick gör en aldrig besviken."

– Crime Review

"Ett fantastisk tillskott i serien som håller läsaren på helspänn från början till slut. Strålande arbete, mr Kernick." – Book Reviews to Ponder

"Kernicks böcker är som Bond-filmer: nonstop action och spänning." – BelEdit Book Reviews

"Jag har sett böcker beskrivas som snabba, men få lever upp till det. 'Dö ensam' gör det verkligen. En lysande läsupplevelse." – The Bookbag


Narrator: Ola Ringdahl

Duration: