(2)

Dobbeltspil i Berlin - Muldvarper og kabler under jorden

audiobook


En hemmelig tunnel, en dobbeltagent og et verdensomspĂŠndende hemmelighedskrĂŠmmeri.

Historien om Operation Gold er historien om, hvordan de amerikanske og britiske efterretningstjenester i starten af Den Kolde Krig besluttede sig for at grave sig ind under den sovjetiske sektor i Berlin for at fÄ adgang til tre kommunikationskabler.

Selv om amerikanerne, briterne og russerne havde vÊret pÄ samme side i nedkÊmpningen af Adolf Hitlers Nazityskland, gik der ikke lÊnge efter afslutningen af Anden Verdenskrig fÞr det berÞmte JerntÊppe strakte sig ned gennem Europa. Venner blev fjender, og pÄ begge side af JerntÊppet forsÞgte efterretningstjenesterne at lokke modstandernes hemmeligheder frem i lyset og samtidig holde pÄ sine egne. I dette afsnit af 'Undercover' fortÊller vÊrt Thomas Hee historien om en af den kolde krigs mest spektakulÊre aflytningsoperationer.

VĂŠrt: Thomas Hee

Manus og tilrettelĂŠggelse: Thomas Hee

Klip og lyddesign: Matias BrogÄrd

RedaktĂžr: Andreas Lindinger Saxild

Undercover

Alle kneb gÊlder nÄr spioner og agenter jagter efterretninger. Under fremmede himmelstrÞg lever de ensomme liv under falske identiteter, udsendt af hemmelige tjenester med mÊrkelige bogstavkombinationer. I Undercover fortÊller journalist Thomas Hee historien om de mest spektakulÊre spion- og agentaktioner i nyere tid. Historier som nogle gange er sÄ vilde, at det er svÊrt at tro pÄ, at de faktisk har fundet sted.

Thomas Hee (f. 1977) er uddannet journalist fra Roskilde Universitet og har blandt andet arbejdet pÄ TV2 og pÄ Ritzaus bureau med sÊrligt fokus pÄ forsvars- og efterretningsstof.


Narrator: Thomas Hee
Duration: