(0)

Domaldavien

audiobook & e-book


Vi befinner oss i DOMALDAVIEN, hundratals generationer framÄt i tiden. Folket som bor dÀr har inga bekymmer. De lever för dagen, för varandra, för frihet och vÀlmÄende. Artificiell intelligens ser till att alla fÄr sina behov tillfredsstÀllda och garanterar skydd och sÀkerhet.

Attila Àr forskare. Hennes uppdrag Àr att rÀdda livet pÄ en döende planet, ett arbete som hon Àlskar. Likt alla andra Àr hon invaggad i övertygelsen av att leva i en god vÀrld som det alltid gÄr att lita pÄ.

Men bilden Àndras tvÀrt nÀr obehagliga saker hÀnder. SpÄren efter dem sopas undan och folket hÄlls ovetande. Attila drivs att förstÄ vad som ligger bakom, trots att bÄde hennes man och bÀsta vÀn sÀger att det Àr förenat med livsfara att gÄ vidare med eftersökningarna.

Boken Àr ett gastkramande drama om framtiden. Som lÀkare och psykiater har Kai Bruno i sina tidigare böcker gjort nÀra skildringar av mÀnniskan i sin miljö. Denna gÄng sker det i en avlÀgsen framtid i relation med artificiell intelligens. Boken Àr en skildring av hur mÀnniskan formas om, och hur hoten mot vÄr sÀkerhet stÀndigt lurar bakom. LÀsarens nyfikenhet och samtidiga oro vÀcks om vad Domaldavien Àr för plats och vad det Àr som pÄgÄr dÀr. Varför vet ingen vad som Àr uppdiktat och sant om mÀnniskans utveckling? Vem styr nÀr artificiell intelligens som inte har nÄgon egen vilja, tar hand om allt?


Narrator: Lo Kauppi
Duration: