(37)

Dubbelliv

audiobook & e-book


TjugoÄriga Ayman och hans lillasyster flyr för sina liv frÄn det krigsdrabbade Syrien. Hans förÀldrar Àr döda, och han vet att deras enda möjlighet för att överleva Àr att ta sig till Europa. En traumatisk flykt tar vid, med döden stÀndigt runt hörnet.

Therese lever ett stadgat liv med tre barn och en relation som gÄr pÄ sparlÄga. Hon Àr hotellchef i en liten mellansvensk stad och har pengar, karriÀr och en lugn och fin tillvaro, men hon upplever en tomhet som inte gÄr att förklara.

Slumpen gör att Therese och Ayman trÀffas. Och det Àr ett möte som kommer att förÀndra dem för all framtid.

DUBBELLIV Àr delvis verklighetsbaserad och handlar om krigets fasor, rasism och kaos. Om omöjlig kÀrlek, kulturkrockar och missförstÄnd. Men ocksÄ om mod, styrka och tro. Tro pÄ att göra det rÀtta, tro pÄ mÀnniskors lika vÀrde och tro pÄ att mÀnniskor kan hitta varandra trots omöjliga odds.

DUBBELLIV Ă€r Elisabeth Akteus Rex tionde bok. Hon debuterade med Dold Agenda, som hon vann titeln Årets Rookieförfattare med 2012. Sedan dess har hon gett ut flera böcker i blandade genrer, bĂ„de thrillers och psykologiska relationsromaner. Hennes böcker tar upp aktuella och samhĂ€llskritiska Ă€mnen som mĂ„nga kan relatera till, sĂ„som droger, vĂ„ldtĂ€kt, sekterism, maktmissbruk och otrohet. Hon vill beröra sina lĂ€sare, klĂ€ttra in under skinnet.

Lyckas hon igen? Det Àr upp till dig som lÀsare att avgöra.


Narrator: Helena Zetterman
Duration: