(0)

Dyremennesker

E-book


Billedkunst, myter, folkeeventyr, religiÞse riter, legender og litteratur viser, hvordan mennesket gennem tiden har haft et tÊt forhold til dyrene. TÊnk bare pÄ Eva og slangen, Odin og hans ravne og heksene og deres katte. Dyrene har kulturhistorisk set reprÊsenteret noget nÊrmest magisk, og de har vÊret en genvej til kontakten med en stÞrre virkelighed.

Nina Bolt fortÊller i "Dyremennesker" om menneskets slÊgtsskab og samarbejde med dyrene, men hun kommer ogsÄ omkring vore dages fremmedgÞrelse overfor dyreriget. En fremmedgÞrelse, der i hÞj grad har udspring i kristendommen og den dualistiske tankegang.

Nina Bolt er uddannet som cand. mag. i dansk og teatervidenskab. Var derefter ansat en ÄrrÊkke pÄ forskellige forlag som fagbogsredaktÞr. Fra 1993 til nu har hun arbejdet som forfatter og oversÊtter bÄde af fiktion og nonfiktion.

"Nina Bolt var blevet brĂŠndt pĂ„ bĂ„let – og hendes bog brugt som brĂŠnde, hvis det var i middelalderen, hun havde udgivet sine tanker om menneskets forhold til slanger, ulve og andre farlige dyr. Men ogsĂ„ i dag vil der nok opstĂ„ dybe rynker i panden hos meget bibeltro lĂŠsere. Hendes bog er ret kĂŠttersk – og meget spĂŠndende." – Jyllands-Posten