(0)

El Gran Joan

E-book


"Durant el curs ens vam fer amics, i després em va oferir continuar a l'agost, mentre se celebraven el Jocs. Em podia allotjar a casa seva, a Cal Coronel, i em pagaria. El Joan era un home ric, una llegenda a Vilademar. Vivia de les rendes de la fortuna familiar, i entre altres interessos, tenia ambicions literàries."

Des de la seva magnĂ­fica torre del segle XIX, el Joan Font contempla amb escepticisme l'arribada d'una generaciĂł crescuda en democrĂ cia i decidida a urbanitzar les provĂ­ncies catalanes a cop de subvenciĂł. El gran Joan Ă©s el retrat d'un personatge irreverent, masclista i impetuĂłs, fascinant a la vegada que despreciable, obsessionat a escriure "la novel·la definitiva de la Guerra Civil". Al seu costat, el Pere, un jove lletraferit acabat de sortir de la universitat, gaudirĂ  per primera vegada del luxe i la llibertat, perĂČ descobrirĂ  tambĂ© que totes les edats daurades tenen un final.""es de la seva magnĂ­fica torre del segle XIX, el Joan Font contempla amb escepticisme l'arribada d'una generaciĂł crescuda en democrĂ cia i decidida a urbanitzar les provĂ­ncies catalanes a cop de subvenciĂł.

'El gran Joan' , la primera novel·la d'Antoni Ferrando, Ă©s una descripciĂł esplĂšndida de les tensions generacionals, socials i de gĂšnere dels anys noranta a Catalunya, quan "tot estava per fer", els Jocs OlĂ­mpics anunciaven la prosperitat, a cada poble apareixien centres culturals nous de trinca, i el passat franquista s'esborrava per deixar pas al capitalisme del futur. PerĂČ tambĂ© Ă©s un acurat estudi de personatges, i una reflexiĂł lĂșcida i desencisada sobre la maduresa, el matrimoni, la paternitat i el pes de la nostalgia en les nostres vides.