(0)

En for alle

audiobook & e-book


En for alle er andet bind i John Nehms serie om storbonden Mads Klausen og de skÊbner, der omgiver ham i mellemkrigstidens Danmark. SÄ snart bogen Äbnes springer alverdens skÊve og dog tidstypiske eksistenser frem fra siderne. Her er pÊdofile prÊster, praktiserende hekse, bistre bÞnder og vrede slagtersvende. Hver isÊr skildrer de de hÄrde vilkÄr, man bÄde pÄ landet og i byen stod overfor efter FÞrste verdenskrig.

John Nehm (f. 1934) debuterede som forfatter i 1975. Han har siden skrevet en lang rÊkke romaner, noveller, digte, bÞrne- og ungdomsbÞger, samt skuespil. Romanerne Man gÄr ind ad en port og StÄsted sÞges dannede grundlag for Morten Arnfreds film Johnny Larsen og romanen De frigjorte blev i 1993 filmatiseret af Erik Clausen.

"Det er stadigvĂŠk en fed gang folkekomedie, men Nehm glemmer aldrig det medmenneskelige og socialrealistiske perspektiv i sin forrygende roman med et tilsyneladende ĂŠgte tidsbilled om Danmark i en brydningstid. For nu at gentage anmeldelsen fra i fjor: Det er en helvedes flot roman!"

-B.T.

Romaner fra landet og byen


Narrator: John Nehm
Duration: