(4)

En god gerning

audiobook & e-book


Jackson Brodie, tidligere politimand og privatdetektiv, er taget til Fringe Festival i Edinburgh sammen med kĂŚresten Julia, der er skuespiller. Her bliver han modvilligt og helt tilfĂŚldigt trukket ind i en rĂŚkke komplicerede begivenheder.

I en bilkø overvÌrer han et brutalt overfald begüet mod en bilist. Er det blot en vanvittig mand, der gür amok, eller er der et motiv bag overfaldet?

Blandt vidnerne til overfaldet er Martin Canning, ogsĂĽ kendt som forfatteren Alex Blake. Martin er en genert og tilbageholdende type, og ved at kaste en taske efter voldsmanden forhindrer han, at overfaldet udvikler sig.

Gloria Hatter er ogsü pü gerningsstedet. Gloria er gift med Graham, den store byggematador. Hvad Graham ikke ved, er, at hans liv er ved at falde fra hinanden; Gloria vil forlade ham efter 39 ürs Ìgteskab og samtidig afsløre hans anløbne forretningsmetoder.

Disse menneskers tilstedevÌrelse pü gerningsstedet er ikke tilfÌldig, og den sexede vicekriminalkommissÌr Louise Monroe, som leder efterforskningen, gør brug af Jackson Brodies erfaringer.

Med sin forrige roman "Familiehistorier" udfordrede Kate Atkinson spÌndingsgenren og tilførte den sit meget personlige prÌg. Hun fortsÌtter kunsten i "En god gerning".

Kate Atkinson debuterede i 1996, Familiehistorier (2006), En god gerning (2007) og HvornĂĽr kommer der en god nyhed? (2009). Kate Atkinson bor i Edinburgh.


Narrator: Vibeke Søllested
Duration: