(1)

En underlig dreng

audiobook & e-book


Den danske kunstner Lars Bo tegner i "En underlig dreng" et billede af sine barndoms- og ungdomserindringer. Allerede som barn ejer Lars Bo kun i meget ringe grad autoritetstro og ser sine omgivelser med lige dele djĂŠvelsk smittende ironi og varme. Da han i 1940 – delvist – fĂ„r forĂŠldrenes accept til en kunstnerbane og begynder pĂ„ KunsthĂ„ndvĂŠrkerskolen, trĂŠder han ind i en kreds, som deler hans sans for fest og smag pĂ„ livet. Men i 1943 melder han sig i en modstandsgruppe og lever derefter under jorden.

Ganske uheroisk og med sansen for det barokke i situationerne beretter han om at vĂŠre modstandsmand nederst i hierarkiet. Alligevel nĂ„r han med i en del voldsomheder, selvom ogsĂ„ sabotageaktioner kan skildres sĂ„ det ligner et festfyrvĂŠrkeri – med mĂžrke undertoner.

Lars Bos livfulde erindringer om den kĂŠre familie, kunstneren som hvalp og den menige modstandsmand slutter ved befrielsen i 1945, hvor forfatteren fylder 21 Ă„r.

Lars Bo – eller Lars Bo JĂžrgensen – (1924-1999) var dansk maler og grafiker. Han blev uddannet fra KunsthĂ„ndvĂŠrkerskolen, og bosatte sig i 1947 i Paris. Han er isĂŠr kendt for sine farveraderinger og for illustrationer til vĂŠrker af blandt andre Kafka, Voltaire og H.C. Andersen. Lars Bo lavede ogsĂ„ teaterdekorationer og skrev flere bĂžger.


Narrator: Thomas Blom
Duration: