(0)

Er det dig igen, Berta?

E-book


"Berta giver et gisp fra sig. Hun kan se Nina ude i søen.

"HjĂŚlp!" rĂĽber Berta og vader derud. Lige her kan hun godt bunde. Men nu er det kun Ninas ben, der stikker op.

"Jeg mĂĽ have fat i hende, inden hun synker til bunds," tĂŚnker Berta fortvivlet og bliver ved med at holde i Ninas ben.

"HjÌlp mig i stedet for at stü der og vrÌle!" skriger hun til Marie. Og Marie griber Bertas hünd. Og sammen für de slÌbt Nina op af søen."

7-ürige Berta har det med at rode sig ud i ballade. Heldigvis er hun ogsü modig, sü da Nina er lige ved at drukne, er det Berta, der für reddet hende i land. "Er det dig igen, Berta?" er den første i trilogien om Berta, der kommer fra en fattig, børnerig familie i midten af 1900-tallet. Bøgerne er meget velegnede til oplÌsning.

Den danske forfatter Kirsten Mejlhede Krog (f. 1925) er uddannet sygeplejerske med speciale i børnepsykiatri. Kirsten Mejlhede Krog har skrevet en lang rÌkke børne- og ungdomsbøger, hvoraf mange sÌtter fokus pü børn, der pü den ene eller den anden müde har det svÌrt. Pü den müde hjÌlper Kirsten Melhede Krogs bøger med at bryde tabuer om for eksempel spiseforstyrrelser, udviklingshÌmmede børn, mobning og psykiske lidelser hos børn.