(0)

Erindringsforfalskeren

audiobook & e-book


Said Al-Wahid har altid sit pas pÄ sig, selv nÄr han skal i supermarkedet. PÄ vej hjem fra en oplÊsning fÄr han besked om, at hans mor ligger for dÞden, og derfor rejser han for fÞrste gang i Ärevis tilbage til sit hjemland, Irak.

Jo tÊttere Said kommer pÄ sin familie i Bagdad, jo dybere stikker hans erindringer. De bevÊger sig tilbage til Ärene fÞr hans ankomst til Tyskland, til de mÄneder, han tilbragte pÄ flugt gennem Afrika og mod Europa, og helt tilbage til Þjeblikke fra hans barndom i Irak.

Men hvilke erindringer gÞr os til dem, vi er? Hvilke minder mangler, hvilke er forvrÊngede, og hvilke er det pure opspind? Said ved det ikke lÊngere, og mÄske er det Ärsagen til, han overhovedet er i live.

Erindringsforfalskeren er en bevÊgende og poetisk roman, som rummer et helt liv. Bogen er skrevet af Abbas Khider, der blev fÞdt i Bagdad i 1973. Som 19-Ärig blev han fÊngslet pÄ grund af sine politiske aktiviteter. Efter sin lÞsladelse flygtede han fra Irak og opholdt sig efterfÞlgende i flere forskellige lande, inden han i Är 2000 bosatte sig i Tyskland, hvor han har studeret litteratur og filosofi. Hans romaner har modtaget adskillige priser og opnÄet stor international anerkendelse. Med udgivelsen af Erindringsforfalskeren er det fÞrste gang, man kan lÊse Khider i dansk oversÊttelse.


Narrator: Jesper Platz
Duration: